flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрав законної сили вирок суду у кримінальному провадженні про обвинувачення фахівця з питань зайнятості відділу взаємодії з працедавцями Сколівського районного центру зайнятості.

30 листопада 2018, 11:23

30 листопада 2018 року набрав законної сили вирок Сколівського районного суду Львівської області, яким фахівця з питань зайнятості відділу взаємодії з працедавцями Сколівського районного центру зайнятості визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 і ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України та, з урахуванням ч. 1 ст. 70 КК України, призначено їй остаточне покарання у межах санкцій вищевказаних статей за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі строком на три роки. На підставі ч. 1, 3 ст. 75 КК України засуджену звільнено від відбування покарання з випробуванням, якщо вона протягом двох років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення та виконає обов’язки, передбачені ч. 1 ст. 76 КК України. Вирок скеровано у Сколівський районний центр з питань пробації Філії державної установи «Центр пробації» у Львівській області, для виконання.

Зокрема, зазначена службова особа визнана винною у пособництві у шахрайстві, а також у підробленні офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення або надають певні права чи звільняють від обов’язків, вчинених повторно за попередньою змовою групою осіб, що, у силу ч. ч. 2, 3 ст. 12 КК України, є злочинами невеликої та середньої тяжкості відповідно.

Натомість, у незаконному заволодінні коштами державної соціальної допомоги як малозабезпеченим сім’ям у загальному розмірі 859 095 (вісімсот п’ятдесят дев’ять тисяч дев’яносто п’ять)  грн. 47 коп., згідно ухвалених упродовж 2015-2018 років вироків Сколівського районного суду Львівської області та Стрийського міськрайонного суду Львівської області, котрі набрали законної сили, визнані винними тридцять чотири особи, яким, власне й була нарахована державна соціальна допомога як малозабезпеченим сім’ям на підставі підроблених фахівцем з питань зайнятості відділу взаємодії з працедавцями Сколівського районного центру зайнятості офіційних документів.

Станом на дату ухвалення судом вищевказаного вироку підтверджено відшкодування засудженими, які безпосередньо отримували державну соціальну допомогу як малозабезпеченим сім’ям, заподіяні державі збитки у розмірі 541 858 (п’ятсот сорок одна тисяча вісімсот п’ятдесят вісім) грн. 73 коп., що складає близько двох третин із заподіяної державі шкоди. Решта суми заподіяних державі збитків продовжує стягуватись у порядку примусового виконання згаданих вироків щодо засуджених тридцяти чотирьох осіб у кримінальних провадженнях.

Беручи до уваги наведене, а також ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень та інші передбачені чинним КК України обставини, котрі враховуються при обранні особі міри покарання, суд повністю погодився із запропонованою прокурором для фахівця з питань зайнятості відділу взаємодії з працедавцями Сколівського районного центру зайнятості мірою покарання, яка відповідає санкціям статей КК України, за котрими таку особу засуджено.